ТОП 10 НЕЩА, които НЕ НИ УЧАТ в училище

The Clashers

291 хил. показвания43

  Вижте какво ми липсваше когато аз бях ученик и защо вярвам, че някои неща трябва да се променят в образователната система на България. Днес ще изложа моите ТОП 10 неща, които не ни учат в училище! Приятно гледане.
  📖 ➡️ Абонамент за Е-Просвета с 30% отстъпка тук: bit.ly/3irJaGk
  Разгледайте сайта на Е-Просвета и може да се възползвате от отстъпката за абонамент, която тече в момента. Там ще откриете електронни учебници по всички предмети - от детската градина до 12. клас, множество видео уроци заснети с учител и над 35 000 интерактивни тестове, упражнения, задачи, и много други. Направете една регистрация, тествайте го и ще видите предимството на тази платформа.
  🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clash4" и 3% от техника с "Clash4PC" - ozn.bg/2mn0oIf​​​​​
  📘 Поръчай НОВАТА ми книга "Топ мистериите на ВСЕЛЕНАТА" с отстъпка тук: bit.ly/3lqComy​​​​​
  📙 Поръчай "Топ мистериите на СВЕТА" тук: bit.ly/2O6xJXR​​​​​​
  📗 Поръчай "Топ мистериите на България" тук: ozn.bg/2OMkauI​​​
  Този епизод е провокиран от моето следване в Холандия или както е по-модерно вече да се казва Нидерландия. Когато пристигнах там се озовах на едно място с хора, които току-що са завършили гимназия като мен, но са много по-напреднали във всички свери. Изведнъж в университета, аз трябваше да наваксвам просто, за да достигна нивото, на което бяха те. Учех, четох и приемах допълнителни предмети, за да мога да напредна и стигна тяхното ниво.
  Тогава обаче това не ми направи особено впечатление. Седнах и започнах да уча и да се развивам. Днес обаче, години по-късно, започвам да осъзнавам, че проблемът не е изцяло в мен. Ако погледна назад, българското образование вече не е на нивото от преди десетилетия и много европейски държави започнаха да минават пред нас. Ние или тъпчем на едно място, или дори леко дърпаме назад в този непрестанно развиващ се свят.
  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
  Именно това е причината, днес да изложа във формата на топ 10 класация, моите виждания за нещата, които трябва да се учат в училище. Като започнем от най-простите неща като как да си намерим работа и стигнем до устройството на държавата и как тя работи. Технологиите в нашият свят се развиват с голяма скорост и ако училището не е в крак с тях се опасявам, че сегашните и бъдещи ученици ще продължат да изостават спрямо своите връсници в другите европейски държави.
  Институции като например банките, които са в живота са всеки един човек трябва да бъдат по-обстойно засегнати и то не от страна на как те работят, а по-скоро как да работим заедно. Например какви са правата ни когато теглим кредит и не можем да погасяваме вноските, какво значи главница и променя ли се тя и още куп други неща.
  Една от причините за трудностите ми в Холандия, колкото и тривиална да звучи, беше неспособността ми да готва добре. В началото докато се науча да готвя проста храна като спагети го карах на филии и конфитюр. Моите колеги в университета си готвеха някакви супер яки храни, а ние българите бяхме силно затруднени.
  Друг важен аспект от образованието според мен трябва да е бизнес и предприемачество. Не знам защо, но мисля, че ще е добре да има часове, макар и редки, които да засягат правенето на бизнес и да насърчават развитието на хората. Как се пише CV, как да се държим по време на интервю и как да провевим евентуални работодатели също е важно.
  Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

  Публикуван на преди месец

  Коментари